Saltar a continguts

Secció Rítmica CMSC

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

La secció

OBJECTIU

L'objectiu principal és fomentar aquesta disciplina esportiva, i a través de l'esport, educar totes les gimnastes ja que, la pràctica de l'esport comporta una disciplina, un sentiment de grup i un afany de superació personal que podran transmetre en molts aspectes de la seva vida. Es pretén principalment que la nena s'ho passi bé tot desenvolupant la coordinació, el moviment i l'expressió corporal, el sentit de l'oïda i de l'espai.

 

Què és la Gimnàstica Rítmica?

La Gimnàstica Rítmica és una modalitat esportiva de la gimnàstica que desenvolupa especialment l'expressió corporal, el sentit del ritme i la tècnica corporal. Es treballa amb acompanyament musical i amb aparells manuals específics com la corda, el cèrcol, la pilota, les maces i la cinta i es pot practicar tan en la modalitat individual com en la de conjunt.
Els/les esportistes han d'aconseguir que hi hagi una bona coordinació entre el ritme de la música, els moviments del seu cos i els dels aparells. Aquest esport potencia una gran quantitat de capacitats físiques, com són la flexibilitat, la força, la velocitat, la resistència i la coordinació. Podríem dir que és un esport molt complert, ja que dóna molta importància a la part de la preparació física de la gimnasta a més de desenvolupar la part artística d'aquesta.

 

Perquè practicar Gimnàstica Rítmica?

Mitjançant un bon treball dels diferents aspectes que conformen la Gimnàstica Rítmica els/les nens/es aprenen valors personals i socials ( l'autoconeixement, l'autonomia, la responsabilitat, el respecte, la participació en un projecte comú, disciplina... que ajuden a l'educació i el desenvolupament de el/la gimnasta.
Al ser un esport, també aporta beneficis relacionats amb la salut, el fet de dur a terme una pràctica esportiva beneficia als que ho practiquen, ensenyant a portar un estil de vida saludable. A més de tot això la Gimnàstica Rítmica al ser un esport artístic afavoreix el desenvolupament de la creativitat i la imaginació.

 

Perquè practicar la Gimnàstica Rítmica al Muntanyenc?

Les classes seran impartides en Català i ANGLÈS! Una innovació que es proposa des de la direcció tècnica que afavorirà a l'aprenentatge d'aquest idioma tant necessari avui dia.
Un altre dels motius i no menys important, és que les tècniques del Muntanyenc tenen passió per el món de la Gimnàstica Rítmica i el seu ensenyament, cosa que afavoreix al bon aprofitament de les classes; dur a terme una feina que estimes provoca el mateix efecte a la majoria dels/les que ho practiquen.